WORKSHOP BOEKEN

Boek hier je deelnameaan onze valkerijworkshops

Tijdens onze valkerijworkshop waan je jezelf valkenier voor een dag. Leer de kneepjes van het vak van een echte valkenier en kom oog in oog met onze prachtige roofvogels en uilen. Na een informatieve rondleiding wandelen we met de groep door de bossen met een vogel op de arm en is er uitgebreid de tijd voor alle brandende vragen. Uiteraard mag het zelf vliegen met onze indrukwekkende vogels niet ontbreken. Van schattig kerkuiltje tot imposante arend; ze zijn allemaal van de partij. Jij ook?

We hebben twee soorten tickets:

  • Deelnemer valkerijworkshop ticket
  • Gast ticket

Deelnemer valkerijworkshop

Ticket voor deelname van de valkerij workshops. Dit ticket geeft 1 persoon recht op deelname. Je maakt de valkerijworkshop van begin tot eind mee (13.00 - 17.00), krijgt onze vogels op de hand en gaat met ze vliegen. Ook koffie, thee en appeltaart zijn bij de prijs inbegrepen. Een Belevenissenbon geeft recht op 1 'deelnemer valkerijworkshop' ticket.

Gast ticket

Ticket voor aanwezigheid bij de valkerij workshops. Dit ticket geeft 1 persoon recht op aanwezigheid. Je maakt de valkerijworkshop van begin tot eind mee (13.00 - 17.00), maar komt niet zelf in aanraking met de vogels. Koffie, thee en appeltaart zijn bij de prijs inbegrepen. Iedere deelnemer mag één gast bijboeken. Gast tickets kunnen niet los worden geboekt.

Ook met voucher Belevenissen.nl reserveert u via ons boekingssysteem.

  • Iedere bon geeft recht op 1 'Deelnemer valkerijworkshop' ticket
  • Kies het aantal tickets en voer de vouchercode(s) in of upload uw bon
  • Kies in het volgende scherm voor 'Belevenissen.nl' en bevestig door op 'Workshop boeken' te klikken. Uw reservering is nu compleet.

Wilt u naast uw Belevenissenbon nog extra tickets bijboeken en via Ideal betalen? Maak dan twee verschillende reserveringen.

PRIVÉWORKSHOP BOEKEN

Boek hier een privéworkshopvoor eigen gezelschap

Altijd al met roofvogels in aanraking willen komen? Pak nu je kans! Tijdens een privéworkshop leer de kneepjes van het vak van een echte valkenier en kom je oog in oog met onze prachtige roofvogels en uilen. Een uniek kijkje achter de schermen en antwoord op iedere vraag denkbaar. Uiteraard mag het zelf vliegen met onze indrukwekkende vogels niet ontbreken. Bovendien heb je bij een privéworkshop extra lang de tijd met onze vogels. Van schattig kerkuiltje tot imposante arend; ze zijn allemaal van de partij. Jij ook?

FAQ

Veel gestelde vragen

Boeken

Je kan bij ons op meerdere manieren betalen.

  • Je kunt online reserveren en via iDeal betalen
  • Je kunt op locatie contant en met pin betalen
  • Je kunt met een belevenissenbon betalen

Je kan je inschrijven door op deze pagina gebruik te maken van het reserveringssysteem.

Ja. De belevenissenbon geeft je recht op deelname aan een workshop, maar je moet nog wel aangeven op welke datum je wil komen. Kies bij het reserveren voor betalen op locatie.

Dat kan door jouw belevenissenbon mee te nemen naar de workshop waar je je voor in hebt geschreven.

We kunnen de bon pas verzilveren als de workshop plaats heeft gevonden. Zorg ervoor dat je bon dus in ieder geval geldig is tot en met de dag van de workshop.

De workshop

De valkerijworkshop duurt van 13:00 tot 17:00. De poort gaat open om 12.30.

Tijdens de workshop krijg je eerst een inleiding in het leven van een valkenier. Wat doet een valkenier nou precies en wat moet je kunnen om valkenier te worden? Vervolgens worden de verschillende vogels getoond en kun je alvast bekijken welke vogel jou het meest aanspreekt.

Tijdens de wandeling die volgt mag je namelijk zelf jouw favoriete roofvogel op de hand nemen en krijg je de kans om een band met de vogel te vormen.

Na de pauze, waarin je met koffie, thee en een stuk gebak bij kunt komen, ga je weer zelf actief aan de slag met de roofvogels en kun je de snelheid, kracht en wendbaarheid van onze toppers zelf ervaren.

Ja, dat kan. Dit kost €35 euro. Voor dit bedrag kan je metgezel overal bij zijn. De metgezel kan echter zelf niet met de vogels aan de slag.

Let op; iedere deelnemer kan slecht één metgezel meenemen.

 

 

Ja, dat kan zeker. Bekijk ons boekingssysteem.

We proberen om de workshop door te laten gaan waar kan. In het geval van…

  • regen/onweer/storm: bij regenachtig of stormachtig weer passen we mogelijk het programma aan zodat we iets minder buiten zijn en wat meer overdekt zijn. We proberen de vogels onder een afdak te vliegen of zullen wat meer nadruk leggen op de overdekte activiteiten van de workshop. Onze ervaring leert dat er altijd wel een droog moment op de dag is waarbij we de vogels kunnen vliegen.
  • Bij extreme hitte: het belang van de vogels staat bij ons voorop. In het geval van extreme hitte proberen we onze vogels zo veel mogelijk op het koelste moment van de dag te vliegen en in de schaduw te houden. Schaduwplekken zijn volop aanwezig, zodat zowel de vogels als de deelnemers van de workshop een fijne ervaring hebben. Mogelijk verplaatsen we de workshop naar de ochtend.

De locatie

De valkerijworkshop is te volgen voor mensen die moeilijk te been zijn. De wandeling is wellicht ongeschikt voor u. U kunt ervoor kiezen tijdens de wandeling op onze locatie te blijven en te genieten van een extra kop koffie of thee. Een privéworkshop heeft geen wandeling in het programma.

Let op: de workshop is vanwege het ongelijke terrein en het gebrek aan speciale sanitaire voorzieningen helaas niet geschikt voor mensen met een rolstoel.

Wil je partner/ouder/begeleider wel bij de workshop zijn, maar hoeft diegene geen vogel op de hand? We hebben hiervoor speciale gasttickets. Voor €35,00 kan deze persoon dan bij de gehele workshop zijn. Iedere deelnemer kan maximaal 1 gast meenemen.

Als het gastticket geen optie is, adviseren we je graag over de verschillende voorzieningen in de buurt. Bel of mail ons gerust.

We adviseren je graag over de verschillende horeca voorzieningen in bijvoorbeeld Uden, Grave en Nijmegen. Bel of mail ons gerust of vraag ons ernaar op de dag van de workshop.

Overige vragen

We adviseren je om kleding aan te doen waar je comfortabel in kan wandelen en die eventueel vies mag worden.

Ja, dit is tijdens de gehele workshop toegestaan.

Je kunt meedoen vanaf 12 jaar, mits je een begeleider meeneemt. Vanaf 16 jaar kun je meedoen zonder begeleider.

Contact informatie

Neem contact met ons op

Vul het contactformulier hieronder in en we nemen z.s.m. contact met je op

Contact informatie

E-mail

info@muithuis.nl
info@dutchhuntingfalcons.nl

 

Werktijden:

Kantoor
Maandag - vrijdag:
09:00 - 17:00

 

Activiteiten
Op reservering

Telefoonnummer

0486 43 69 37

Get social

has been added to the cart. View Cart